موتوری که امروز در بسیاری از آسانسورهای مدرن و جدید استفاده میشود، موتور گیرلس است. موتورهای گیرلس همان موتورهایی هستند که بدون گیربکس کارکرده و با استفاده از کنترل ولتاژ و فرکانس، قدرت و سرعت را تنظیم میکنند. همچنین باید بدانید که قبلاز ورود این موتور، موتورهای گیربکس دار در آسانسورها استفاده میشدند تا بتوانند […]
موتوری که امروز در بسیاری از آسانسورهای مدرن و جدید استفاده میشود، موتور گیرلس است. موتورهای گیرلس همان موتورهایی هستند که بدون گیربکس کارکرده و با استفاده از کنترل ولتاژ و فرکانس، قدرت و سرعت را تنظیم میکنند.
همچنین باید بدانید که قبلاز ورود این موتور، موتورهای گیربکس دار در آسانسورها استفاده میشدند تا بتوانند توان مدنظر برای جابهجایی آسانسور را تأمین کنند. به همین دلیل است که بسیاری از افراد نمیدانند که آیا باید از موتورهای گیربکسی استفاده کنند یا از موتورهای بدون گیربکس؟ همراه ما باشید تا در ادامه این موضوع را باهم بررسی کنیم.
تفاوتهای میان موتور گیرلس و موتور گیربکس دار آسانسور
همانطور که گفته شد، موتورهای گیربکسی و موتور گیرلس از مدل موتورهایی هستند که در اکثر آسانسورها استفاده میشوند. تفاوتهایی میان این موتورها وجود دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
راندمان بیشتر در موتور گیرلس
اولین تفاوتی که میان موتور گیرلس و موتورهای گیربکس دار وجود دارد این است که راندمان موتور در مدلهای بدون گیربکس بیشتر است. اگر مزایای این موتور را بررسی کرده باشید میدانید که این موتور عالی از راندمان بیشتری برخوردار بوده و همین دلیل نیز موجب محبوبیت آن شده است.
اگر بخواهیم بهشکلی دقیق این موضوع را بررسی کنیم باید بگوییم که موتورهای گیربکس دار راندمان 50درصدی داشته و موتورهای بدون گیربکس نیز راندمان 90درصدی دارند. این یعنی بهره وری از انرژی و عدم هدر رفت آن در مدلهای گیرلس بسیار بهتر خواهد بود.
نیاز به روغنکاری در موتور گیربکس دار
تفاوت دیگری که میان موتور گیرلس ماتو درایو و موتور گیربکس دار وجود دارد این است که این موتورها ازنظر میزان روغنکاری نیز باهم متفاوت هستند. در موتورهای گیربکس دار باید پساز مدتزمانهای مشخص و بهشکل دورهای، موتور روغنکاری شود.
این کار موجب عملکرد بهتر گیربکس شده و موتور دچار خرابی نخواهد شد؛ اما نکته مهم این جا است که چنین امری در موتورهای بدون گیربکس وجود ندارد. در واقع این موتور بهشکلی عالی عملکرد و نیاز روغنکاری نخواهد بود.
عدم داغکردن موتور گیرلس
ویژگی دیگری که در موتور گیرلس ماتو درایو وجود داشته و میتوان آن را مهمترین تفاوت آن با موتورهای گیربکس دار دانست، عدم داغکردن موتور پساز عملکرد طولانیمدت است. درصورتیکه از موتور گیربکسی استفاده شود، موتور بعداز عملکرد طولانیمدت داغ خواهد شد.
برای رفع این مشکل موتور پساز داغکردن متوقف شده و خود را خنک میکند. این مشکل در موتورهای گیرلس وجود ندارد. موتورهای بدون گیربکس هرگز داغ نکرده و سیستم خنککاری آن بهشکلی عالی موتور را همیشه خنک نگه میدارد.
سروصدای زیاد در موتور گیربکس دار
موضوعی که باعث شده بسیاری از افراد از موتور گیرلس استفاده کنند این است که میزان نویز و سروصدا در موتورهای گیربکس دار بسیار بالا است. در موتورهای گیربکس دار دور موتور بسیار بالا بوده و همین دلیل نیز موجب تولید صدای زیاد میشود.
دور موتور مدلهای گیربکسی حدود 1500 دور در دقیقه است؛ اما در موتورهای بدون گیربکس این دور حدود 1/10موتورهای گیربکسی بوده و بهطور متوسط حدود 150 دور در دقیقه است. همین موضوع هم باعث تولید نویز کمتر توسط موتور شده است.
وزن بالاتر موتورهای گیربکس دار
از مهمترین و اساسیترین تفاوتهایی که میان موتورهای گیربکسی و موتورهای گیرلس وجود دارد این است که وزن موتورهای گیربکس دار بسیار بالا است. این یعنی برای راهاندازی آسانسورها به کمک این موتور، نیازمند موتورخانه خواهید بود.
وزن سنگین و ابعاد بزرگ این موتور علاوهبر سخت کردن جابهجایی و نصب آن، موجب شدهاند که فضای بیشتری نیز برای نصب نیاز داشته باشید. چنین مشکلی در موتورهای گیرلس وجود نداشته و وزن آنها بسیار سبکتر است. ابعاد آنها نیز به نحوی است که قابلیت استفاده در آسانسورهای MRL را نیز دارند.
پشتیبانی از ارتفاعهای بالاتر در موتور گیرلس
اگر بهدنبال این هستید که بهشکلی حرفهای آسانسور را اجرا کنید باید نسبت به ارتفاع حرکتی آسانسور موتور را انتخاب کنید. موتورهای گیربکس دار تنها تا ارتفاع 76متر حرکت میکنند. این یعنی اتاقک آسانسور حدود 80متر بالا و پایین میشود.
درصورتیکه میخواهید ارتفاع بیشتری برای آسانسور در نظر بگیرید، باید از موتورهای گیرلس استفاده کنید. این موتور توانایی این را دارد که برای ارتفاعهای بیش از 80متر نیز عمل کرده و به راحتی اتاقک آسانسور را حرکت دهد.
سرعت بیشتر در موتورهای گیرلس
معیاری مهم که باید زمان اجرای آسانسور در نظر داشته باشید، سرعت حرکت آسانسور است. موتورهایی که برای آسانسور استفاده میشود سرعتهای گوناگونی دارند. در موتورهای گیربکس دار این سرعت حدود 60 تا 150متر بر دقیقه خواهد بود که قابلقبول است.
اما درصورتیکه میخواهید سرعت بیشتری برای آسانسور در اختیار داشته باشید باید هزینه بیشتری کرده و موتورهای گیرلس را خریداری کنید. این دستگاه سرعت بالایی داشته و حدود 610متر بر دقیقه سرعت دارد. این یعنی با سرعتی بسیار بالا بین طبقات ساختمان جابجا خواهید شد و کمترین میزان تکان را نیز تجربه میکنید.
خرید انواع موتور گیرلس از بازرگانی آریا
مهمترین چالشی که برای استفاده از موتور گیرلس ماتو درایو وجود دارد این است که نمیتوان به هر فروشندهای در این زمینه اعتماد کرد. بسیاری از فروشندگان نسخههای بیکیفیت یا دسته دوم این موتور را بهفروش میرسانند. به همین دلیل واجب است که برای خرید به مراکز معتبر مراجعه کنید.
یکی از بهترین مراکزی که برای خرید موتورهای گیرلس وجود دارد، شرکت بازرگانی آریا است. آریا تریدینگ شرکت واردکننده قطعات الکترونیکی و موتورهای بدون گیربکس است که بهطور مستقیم از شرکتهای تولیدکننده قطعات را تهیه میکند. با خرید از این شرکت قیمت بسیار عالی نصیب شما خواهد شد.
جمعبندی
مدلهای مختلفی از موتور آسانسور وجود دارند. یکی از بهترین این مدلها موتور گیرلس است. موتورهای گیرلس را میتوان از انواع موتورهایی دانست که برای آسانسورها وجود دارند. در کنار این موتور، مدل گیربکس دار نیز وجود داشته و میان این مدلها تفاوتهای مختلفی وجود دارد.
از میزان راندمان موتور گرفته تا نحوه سرویس و نگهداری، نصب موتور و نویز و صدای موتور. تمامی تفاوتهایی که میان این موتورها وجود دارد را در این مطلب باهم بررسی کردیم. برای خرید این موتور نیز کافیاست که وارد سایت بازرگانی آریا شده و پساز بررسی شرایط، سفارش خود را بهصورت آنلاین با قیمتی منحصربهفرد ثبت کنید.