دولت آمریکا در جریان دوره انتقال قدرت هم دست بردار نیست؛ همین دو روز پیش بود که آمریکا از خروج تمام نظامیانش از افغانستان و بازگشت آنها به کشور تا قبل از کریسمس خبر داد؛این در حالیست که شرایط سریع تغییر کرد و در حال حاضر خبرهایی مبنی بر قصد ترامپ برای جنگ با ایران به گوش می رسد!
به گزارش خبرآنلاین، به نقل از رادیو بین المللی چین، بر اساس گزارش تاریخ 16 نوامبر روزنامه «نیویورک تایمز»؛ «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در تاریخ 12 نوامبر از مشاوران ارشدش خواسته است تا گزینه حمله به تاسیسات هسته ای اصلی ایران در طول هفته های آتی را بررسی کنند.
بسیاری از مقامات آمریکایی نگران این موضوع هستند که ترامپ بخواهد قبل از ترک کاخ سفید، جنگ علیه ایران یا سایر مخالفان آمریکا به راه بیندازد.
آمریکا در طول یک سال و نیم گذشته تقریبا دو بار در آستانه حمله نظامی علیه ایران قرار گرفت؛ یک بار آن مربوط می شود به ماه ژوئن سال گذشته و زمانی که ایران پهپاد مهاجم « Global Hawk» (گلوبال هاوک) آمریکا را سرنگون کرد؛ ترامپ در آخرین لحظه از اقدام تلافی جویانه ارتش آمریکا علیه ایران دست کشید.
بار دومی که آمریکا در آستانه استفاده از قدرت نظامی علیه ایران بود نیز به ژانویه سال جاری میلادی مربوط می شود؛ زمانی که ترامپ دستور ترور «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران را صادر کرد و موشک های ایرانی به پایگاه های نظامی آمریکا در عراق حمله کردند و جنگی در آستانه وقوع بود و جهان شوکه شده بود.
ترورسردار سلیمانی جنبه پرخطر و بدون فکر تصمیم گیری های ترامپ را به تصویر کشید.تحلیلگران رسانه های آمریکایی بر این باورند که از آنجایی که ترامپ اساسا نگران بود که شروع جنگ با ایران کمپین انتخاباتی او در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا را تحت تاثیر قرار دهد، در نهایت تصمیم گرفت تا این وقایع مهم را ناچیز جلوه دهد؛ اما در حال حاضر شرایط تغییر کرده است و ترامپ امیدی به انتخاب مجدد به عنوان رئیس جمهور آمریکا ندارد.نمی توان احتمال اینکه ترامپ نهایتا به دنبال قمار روی جنگ با ایران باشد را رد کرد؛ این احتمال وجود دارد که ترامپ شاید با شرط بندی روی یک رئیس جمهور جنگ طلب بتواند در کاخ سفید باقی بماند!
با این وجود،بر اساس گزارش های منتشر شده، تصمیم ترامپ برای حمله به ایران با مخالفت بسیاری از مشاورانش از جمله «مایک پنس» معاون او، «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا، «کریستوفر میلر» سرپرست وزارت دفاع آمریکا و سایر مقامات ارشد این کشور روبرو شده است؛ این مقامات آمریکایی به ترامپ هشدار دادند که حمله به پایگاه های نظامی ایران در طول هفته های باقی مانده از ریاست او در کاخ سفید منجر به یک درگیری گسترده تر خواهد شد.
در واقع جنگ با ایران آسان است اما مقابله با پیامدهای ناشی از آن کار دشواری است!
در پرداختن به اولین پیامد جنگ آمریکا با ایران باید گفت که ایران در یک زمین مسطح و با زمینی مشابه افغانستان قرار گرفته است؛ نیروهای آمریکایی جرات این را ندارند که همانطور که به عراق حمله کردند، به ایران نیز حمله کنند؛ تخریب کامل تاسیسات هسته ای ایران از طریق بمباران کار دشواری است.
دومین پیامد جنگ آمریکا با ایران این است که شروع جنگ کار آسانی است اما درگیر نشدن در اقدامات تلافی جویانه کار دشواری است؛ چرا که به محض اینکه آمریکا به ایران حمله کند، ایران نیز بدون شک و به هر قیمتی به پایگاه های نظامی آمریکا در خاورمیانه و حتی به تاسیسات نفتی در کشورهایی که اجازه داده اند هواپیماهای نظامی آمریکا از آنجا عازم جنگ با ایران شوند حمله خواهد کرد؛ ایران همچنین از شبه نظامیان شیعه برای حمله به کاروان های نظامی، انبارهای جنگی، اردوگاه های نظامی و حتی سفارتخانه های آمریکا استفاده خواهد کرد.
از طرف دیگر، ترامپ که نتایج انتخاباتی او کاملا واضح بوده و شرایط کلی را از دست داده است نیز در فرماندهی ارتش آمریکا در این برهه زمانی با مشکل روبرو خواهد شد.
قابل ذکر است که مجلس نمایندگان آمریکا ماه مارس سال جاری میلادی لایحه ای را به تصویب رساند که قدرت ترامپ برای حمله به ایران بدون مجوز کنگره را محدود می کند؛ اگرچه این لایحه بعدها از سوی ترامپ رد شد، اما تاثیر آن همچنان باقی است.
در تاریخ 12 نوامبر سال جاری میلادی بود که «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در جریان مراسم گشایش موزه ارتش اعلام کرد که: «ما در ارتش با یکدیگر متحد هستیم؛ ما به پادشاهان و یا ملکه ها، ظالمان و یا دیکتاتورها سوگند یاد نمی کنیم؛ ما به هیچ کس قسم نمی خوریم؛ ما به یک کشور، یک قبیله یا یک مذهب سوگند یاد نمی کنیم؛ ما فقط به قانون اساسی سوگند یاد می کنیم».
این سخنرانی از سوی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در کنار «کریستوفر میلر» که جدیدا به عنوان سرپرست وزارت دفاع آمریکا منصوب شده است، بسیار پر معنی و واضح بود.
با در نظر گرفتن این موضوع که شرایط فعلی یک دوره بسیار حساس است،حتی اگر ترامپ به عنوان فرمانده کل قوا در آمریکا دستور حمله نظامی این کشور به ایران را صادر کند، فرماندهی ارتش برای او در این برهه از زمان کار دشواری خواهد بود.
آمریکا به شدت در اثر اپیدمی و شیوع ویروس کرونا خسارت دیده است و اولویت برتر این کشور در شرایط فعلی باید مهار و کنترل هرچه سریع همه گیری کووید-19 و نجات جان مردم باشد؛ اگر شما بار دیگر کل جهان را به خطر بیندازید و از قدرت نظامی علیه ایران استفاده کنید، فقط خود را در یک باتلاق جنگی خواهید انداخت که به مراتب بزرگ تر از جنگ های افغانستان و عراق خواهد بود؛ از طرف دیگر، برنامه ریزی ارتش آمریکا برای عقب راندن نظامیانش از خاورمیانه نیز به طور کامل با شکست روبرو خواهد شد.
آمریکا در مقابله با ایران، همچنان به ترفند قدیمی خود یعنی اعمال فشار حداکثری ادامه دهد.پمپئو درصدد است در تاریخ 19 نوامبر سال جاری میلادی (فردا) آخرین سفرش به خاورمیانه در دوره ریاستش در وزارت امور خارجه آمریکا را عملی کند؛ هدف اصلی وزیر خارجه آمریکا لابی گری و نفوذ در منطقه به منظور افزایش تحریم ها و مهار ایران است؛ پمپئو در عین حال موانع مختلفی برای بازگشت دولت «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا به توافق هسته ای با ایران در آینده ایجاد خواهد کرد.
با این وجود، این سؤال مطرح می شود که آیا تمام آن کارهایی که دولت های 4 دهه اخیر آمریکا و دولت ترامپ در طول چهار سال گذشته انجام ندادند را می توان در طول چهار هفته پایانی ریاست ترامپ در کاخ سفید عملی کرد؟
311311
403
Forbidden
Access to this resource on the server is denied!