به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مجید کیانپور با بیان اینکه کنترل کیفی پروژهها ضرورت است و این براساس استانداردهای موجود در کشور و تمرکز بر تضمین کیفیت انجام میشود، اظهار داشت: هدفگذاری شده سالانه حدود ۴ میلیون آزمایشگاه توسط آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک انجام شود.
وی افزود: ۱۷۰ نوع آزمایش جدید به سبد کاری آزمایشگاه اضافه شده است و در حوزه کنترل کیفی همه خدمات طبق استانداردهای جهانی ارائه میشود.
مدیرعامل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک گفت: در یک سال گذشته ۷۰ هزار متر حفاری برای مطالعات ژئوتکنیک در سراسر کشور داشتهایم؛ همچنین در حوزه کنترل کیفی مسکن فارس حضور داریم.
وی گفت: با همکاری سازمان راهداری ۷۷ هزار کیلومتر از محورهای اصلی و فرعی کشور را در یک سال اخیر پایش کردیم، وضعیت رویه جادهها، نحوه نگهداری و غیره رصد شد و با این شیوه، هزینه نگهداری راهها تا ۵۰ درصد در برخی مناطق کاهش یافت.
مدیرعامل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک با بیان اینکه در یک سال اخیر ۵۰۰ کیلومتر پیمایش مسیر برای کنترل کیفی در آزادراهها داشتهایم، عنوان کرد: در ۳ سال گذشته ۳۴۵ هزار نفر-ساعت آموزش در حوزه کاری داشتهایم این عدد سال گذشته ۱۳۰ هزار نفر-ساعت، سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۱۰ هزار نفر-ساعت و سال ۱۳۹۹ تعداد ۱۰۵ هزار نفر-ساعت بود.
کیانپور گفت: ۳۲ تفاهمنامه با دستگاههای اجرایی مختلف داشتهایم که آزمایشگاه در استانهای مختلف در حال انجام فعالیتها است، با دستگاههایی نظیر سازمان استاندارد، شرکت شهرهای صنعتی، بنیاد مسکن، سازمان نظام مهندسی و غیره همافزایی داشتهایم و برای توانمندسازی بیشتر شرکت فعالیتهای روبه رشدی انجام شده است.
وی افزود: در پنجره خدمات واحد، خدمات آنلاین، طبق دستور دولت ارائه میدهیم.
مدیرعامل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک با بیان اینکه ۲۵ درصد سهم بازار را در اختیار داریم، عنوان کرد: پیشبینی میکنیم در حوزه ژئوتکنیک این عدد تا ۵ سال آینده به ۳۰ درصد برسد.
کیانپور اضافه کرد: در ۳ بندر استان بوشهر از جمله دیلم و گناوه امکانسنجی توسعه آن مناطق، کاوش و ژئوتکنیک دریایی انجام دادهایم.
وی با بیان اینکه صدور مجوز آزمایشگاههای فنی و مکانیکی خاک خصوصی در حیطه اختیارات ما نیست، گفت: سازمان برنامه و بودجه و سازمان نظام مهندسی ساختمان این مجوزها را صادر میکند.
مدیرعامل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک گفت: برنامهریزی کردهایم فعالیتهای تصدیگرانه را کنار بگذاریم و در حوزه تضمین کیفیت (QA) ورود کنیم.
کیانپور با بیان اینکه ۲۳ درصد منابع عمومی کشور صرف پروژههای عمرانی میشود، گفت: تلاش مسئولان مربوطه در حوزه پروژههای عمرانی فقط تأمین مالی برای پروژه است و کمتر به موضوع کنترل کیفیت ورود میکنند، حال بهتر است بخش خصوصی کنترل کیفیت را انجام دهد و آزمایشگاه تضمینکننده کیفیت باشد.
وی افزود: ۴ هزار شرکت آزمایشگاه کنترل کیفی در سطح کشور وجود دارد و اگر موضوع کنترل کیفی در پروژههای عمرانی با حضور بخش خصوصی توسعه یابد، افزایش عمر مفید و ایمنی بیشتر در کنار حفظ سرمایه ملی برای پروژههای عمرانی محقق خواهد شد.
پایان پیام/