به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: باید برای تضمین صلح پایدار، برای پایان دادن به تحویل تسلیحات و مزدوران به اوکراین، توقف خصومتها، بازگشت اوکراین به وضعیت غیرمتعهد بیطرف، و به رسمیت شناختن بینالمللی حق مردم در تعیین سرنوشت، تلاش کرد.
وی افزود: اوکراین باید غیرنظامی شود، تمام تهدیدهای ناشی از قلمرو آن باید از بین برود، وضعیت غیرهسته ای آن باید تضمین شود، و حقوق جمعیت روسی زبان و اقلیت های ملی باید تضمین شود.
زاخارووا در بیانیهای گفت: تحریمها و شکایتها علیه روسیه در دادگاههای بینالمللی باید به بخشی جداییناپذیر [این توافق] تبدیل شود. روز جمعه، دادگاه کیفری بینالمللی (ICC) حکم بازداشت ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و ماریا لووا-بلوا، کمیسر حقوق کودکان روسیه را به دلیل ادعای «اخراج غیرقانونی» کودکان اوکراینی به روسیه صادر کرد. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین بارها اعلام کرده است که روسیه یکی از طرفهای دیوان کیفری بین المللی نیست و صلاحیت آن توسط مسکو به رسمیت شناخته نمیشود، بنابراین هر یک از تصمیمات این کشور علیه این کشور از نظر حقوقی بی اعتبار است.
وی تصریح کرد: وزارت خارجه روسیه به درخواست پاسخ به سؤالات مربوط به خرابکاری در خط لوله گاز نورد استریم ادامه خواهد داد. او گفت: “اگرچه دانمارک از انجام تحقیقات مشترک در مورد این اقدام خرابکارانه خودداری کرد، اما وزارت خارجه روسیه همچنان از کپنهاگ میخواهد تا به سوالات مطرح شده پاسخ دهد. نمیتوان موضوع را زیر فرش کرد.”
زاخارووا خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که تنها یک تحقیق جامع و باز بینالمللی با حضور نمایندگان روسیه میتواند دادههای موثق و عینی در مورد علل، سازمان دهندگان و عاملان این اقدام خرابکارانه ارائه دهد.
به گفته این دیپلمات روسی، کپنهاگ هرگز به تحقیقاتی که بتواند سازمان دهندگان و عاملان این حمله را روشن کند، علاقهمند نبوده است. زاخارووا خاطرنشان کرد که مقامات دانمارکی در پاسخ به درخواستهای متعدد روسیه یا ارائه اطلاعات در مورد یافتههای تحقیقاتی کوتاهی کردهاند.
انتهای پیام