جهانبخش سنجابی شیرازی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره برگزاری انتخابات رئیس اتاق بازرگانی ایران، اظهار داشت: به موجب مصوبه اول آبان 1402 شورای عالی نظارت، انجمن نظارت مکلف شده است با توجه به اظهارنظر حقوقی و استنباط قبلی انجمن و ابطال انتخابات رئیس نسبت به برگزاری انتخابات رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران اقدام کند.
دبیر انجمن نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: بعد از ابلاغ مصوبه شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی، انجمن نظارت بر انتخابات اتاق 2 جلسه برگزار کرد و نهایتا براساس بررسیهای موجود، تقویم انتخابات را تنظیم و به اتاق بازرگانی ایران ابلاغ کرد.
وی بیان داشت: به موجب آئیننامه برگزاری انتخابات هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران هر 4 سال یک بار وظیفه اتاق ایران است ضمن اینکه در تبصره 2 ماده 15 قانون تصریح شده که انجمن نظارت، شان نظارتی بر تایید این فرآیند و تایید اجرای آن دارد.
سنجابی شیرازی بیان داشت: پیرو مکاتبات و اقدامات لازم امروز فراخوان برگزاری انتخابات رئیس اتاق ایران در یکی از روزنامه ها منتشر شد ضمن اینکه مقرر است متن همین فراخوان در قالب نامه رسمی به کلیه اعضای هیات نمایندگان ابلاغ شود و براساس آن اعضایی که مایل به عضویت در هیات رئیسه اتاق هستند باید اعلام تا 13 آذرماه اعلام کاندیداتوری کنند.
وی افزود: پس از آن نیز انجمن مکلف است که فهرست کاندیداها را مطابق تبصره ذیل بند 2-7 از وزارت اطلاعات استعلام کند و وزارت اطلاعات ظرف 10 روز کاری نسبت به بررسی صلاحیت افراد استعلام شده اقدام کند و نتیجه را جهت اقدامات بعدی به انجمن نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی اعلام کند.
دبیر انجمن نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی بیان داشت: بعد از اینکه فهرست واجدان شرایط و تایید صلاحیت شده مشخص شد ما نیز انتشار آن لیست را انجام میدهیم و در جلسه هیات نمایندگان مورخ اول بهمن انتخابات را برگزار خواهیم کرد.
وی بیان داشت: در صورتی که هر یک از اعضای هیات رئیسه فعلی اتاق ایران خود را نامزد انتخابات ریاست کنند در روز انتخابات علاوه بر انتخابات رئیس، انتخابات برای سمت فعلی فرد مذکور نیز از بین نامزدهای تایید صلاحیت شده انتخابات برگزار خواهد شد.
به گزارش فارس در فراخوان منتشر شده اتاق بازرگانی ایران آمده است: به اطلاع تمام اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران می رساند مقرر است در اجرای مصوبه 1402.8.1 شورای عالی نظارت و با استناد به بند 2 – 7 آیین نامه تشکیل و نحوه فعالیت هیات نمایندگان اتاق ایران و اتاق شهرستان ها و تبصره ذیل آن مصوب 1401.10.20 شورای عالی نظارت نسبت به برگزاری انتخابات ریاست اتاق ایران در مورخ 1402.11.01 اقدام شود.
در ادامه این فراخوان آمده است: همه اعضای هیات نمایندگان که واجد شرایط اعلام نامزدی جهت عضویت در هیات رئیسه اتاق ایران است. لازم است حداکثر تا پایان وقت اداری روز دوشنبه 1402.9.13 نسبت به اعلام نامزدی خود از طریق ارسال درخواست مکتوب به دبیرخانه انجمن بر انتخابات اقدام کنند. بدیهی است این انجمن پس از طی تشریفات صلاحیت عمومی کاندیداهای مندرج در تبصره ذیل بند 2 – 7 آیین نامه و رعایت تقویم مصوب حداکثر تا 24 ساعت قبل از انتخابات اسامی نهایی نامزدهای تایید صلاحیت شده را افزون بر ابلاغ به ذینفعان به صورت عمومی منتشر خواهد کرد.
در بخش دیگری از این فراخوان آمده است: در صورتی که هر یک از اعضا هیات رئیسه فعلی اتاق ایران خود را نامزد انتخابات ریاست کند در جلسه مورخ 1402.11.01 هیات نمایندگان افزون بر انتخابات برای سمت فعلی فرد مذکور نیز از بین نامزدهای تایید صلاحیت شده انتخابات برگزار خواهد شد.
به گزارش فارس، انتخابات هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران در 28 خرداد امسال برگزار شد که در این انتخابات «حسین سلاح ورزی» در حالی که صلاحیتش از سوی مراجع ذیصلاح رد شده بود در انتخابات شرکت و به عنوان رئیس اتاق بازرگانی ایران انتخاب شد.
اما پس از 4 ماه تاخیر با توجه به انتقادات فراوان نسبت به انتخاب سلاح ورزی، جلسه نهایی شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی ایران در مورخ اول آبان ماه با حضور وزیر صمت، وزیر اقتصاد، وزیر جهاد کشاورزی، رئیس سازمان ملی استاندارد و سه نفر از اعضای اتاق بازرگانی برگزار شد و در نهایت با رای شورا «حسین سلاح ورزی»، برکنار شد.
* تفسیر غلط از رای دادگاه؛ واجا کماکان مسئول تأیید صلاحیت نامزدهاست
سنجابی همچنین با رد ادعای تأیید انتخابات اتاق ایران، امروز به رسانهها گفته است: رأی صادره دادگاه تجدیدنظر درباره آییننامه اصلاحی مصوب شورایعالی نظارت ارتباطی با تمام بندهای آییننامه ندارد و کماکان وزارت اطلاعات مسئول تأیید صلاحیت نامزدهاست.
دبیر انجمن نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی ایران در مورد اخبار منتشر شده پیرامون حکم شعبه 87 دادگاه تجدیدنظر تهران در خصوص ابطال آییننامه اصلاحی مصوب شورای عالی نظارت توضیح داد: در تاریخ 20/10/1401، شورای عالی نظارت، آیین نامه نحوه تشکیل و فعالیت هیأت نمایندگان اتقاق ایران و اتاق شهرستانها را اصلاح میکند، اما یکی از اعضای هیات نمایندگان ایران، با استناد بر اینکه این تغییرات انجام شده، موجب سلب حق خواهد شد، دادخواستی در مورد ابطال بعضی از بندهای آییننامه مذکور را به دادگاه حقوقی ارائه داده است.
به گفته وی شعبه 15 دادگاه حقوقی در رأی بدوی خود، حکم به ابطال بندهای مورد اشاره در دادخواست داده است که مورد اعتراض دبیرخانه شورای عالی نظارت قرار گرفت، اما نهایتا توسط دادگاه تجدید نظر، حکم بدوی تأیید شد و ابطال بندهای اشاره شده در دادخواست لازم الاجرا است.
سنجابی با اشاره به برداشتهای اشتباه از ابطال بندهایی از آییننامه نحوه تشکیل و نحوه فعالیت هیئت نمایندگان اتاق ایران و شهرستان، گفت: دادخواست فرد خواهان و رأی صادره دادگاه فقط در مورد 4 بند از 5 بند مورد درخواست شاکی بوده و کل آییننامه ابطال نشده است.
به گفته عضو انجمن نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی ایران، به عبارتی بندهای 6-5، 1-6-5، 7-5 و تبصره ذیل بند 6-2 آییننامه مذکور، به علت مغایرت مصوبه شورایعالی نظارت با مصوبه هیأت نمایندگان اتاق ایران و شهرستان، باطل شده است و ارتباطی با بند 7 و تبصرههای ذیل آن، مبنی بر ضرورت تأیید اعضای هیأت نمایندگان اتاق از سوی وزارت اطلاعات، ندارد.
سنجابی گفته است: دلیل ابطالنشدن بند 7 آییننامه «نحوه تشکیل و فعالیت هیأت نمایندگان» آن است که اولا خواهان دادخواستی در مورد این بند نداده است، دوما اصلا این بند مغایرتی با مصوبه هیأت نمایندگان اتاق ایران ندارد، بنابراین تأیید صلاحیت متقاضیان عضویت در اتاق ایران باید از سوی وزارت اطلاعات به شورای عالی نظارت بر انتخابات اعلام شود.
پایان پیام/ ت 820