به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، کابینه رژیم صهیونیستی در ششم آذر ماه متمم بودجه بیسابقهای به ارزش هشت میلیارد دلار را برای رفع نیازهای جنگی که این رژیم از دو ماه پیش به راه انداخته، تصویب کرده است.
مبلغ این بودجه جدید ۳۰ میلیارد شکل (حدود ۸ میلیارد دلار) برای تامین هزینههای جنگ تا پایان سال جاری است که حزب موسوم به وحدت ملی به ریاست «بنی گانتز» عضو کابینه جنگ کنونی رژیم صهیونیستی که پیشتر وزیر جنگ این رژیم بود به همراه تعدادی از وزیران با این بودجه مخالف بودند.
مخالفت دو وزیر حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو، شامل «نیر برکات» وزیر صنعت و «اوفر آکونیس» وزیر علوم با این متمم بودجه هم خود نشانهای از تعمیق دودستگیها در داخل حزب حاکم رژیم صهیونیستی است.
از همین رو نشست دیروز سه شنبه کمیته مالی کنست درباره بودجه اسرائیل با بالا گرفتن بحث و اختلافها به نتیجهای نرسید و متوقف شد.
به گزارش روزنامه اقتصادی گلوبز در تلآویو، یکی از اعضای حزب حاکم لیکود مانع از تصویب متمم بودجه رژیم صهیونیستی شد که توسط بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی این رژیم برای پوشش هزینههای جنگ در نوار غزه به کنست ارائه شده بود.
اما این بار دعوای داخلی صهیونیستها بر سر این است که معترضان با تداوم تخصیص مبالغ هنگفت برای پروژهها و طرحهای اختصاصی احزاب شریک در کابینه (احزاب ائتلاف حریدی و حامیان شهرک سازی) در شرایطی که این رژیم تحت فشار هزینههای جنگ به سر میبرد، مخالف هستند.
این در حالی است که احزاب یهودی حریدی به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی هشدار میدهند که کاهش بودجه آنها منجر به انحلال کابینه خواهد شد.
الیاهو ریویو، از اعضای حزب لیکود در جلسه دیروز سه شنبه کنست تاکید کرده است که اگر مبالغ اختصاص یافته در بودجه به احزاب ائتلاف حریدی کم نشود، علیه متمم و اصلاحات بودجه رای خواهد داد.
بر اساس گزارش گلوبز، این در حالی است که کابینه نتانیاهو در نتیجه هزینههای سنگین جنگ علیه نوار غزه برای دریافت مجوز ایجاد تغییرات در بودجه ۲۰۲۳ که بودجه متمم محسوب میشود، فشار آورده است.
منابع نزدیک به رویوو، از اعضای حزب لیکود در کنست میگویند که اکثر اعضای کنست از حزب لیکود از موضع او حمایت میکنند و از همین رو گفتوگوهای کمیته مالی کنست با هدف رایزنی در اتاق موشه گافنی با نمایندگان وزارت دارایی متوقف شد.
این در حالی است که بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی هم که متمم بودجه را به کنست ارائه کرده به کابینه پیشنهاد داده بود یک میلیارد شکل از وجوه تخصیص یافته در بودجه اصلی به احزاب ائتلاف حاکم برای هزینه کردن در پروژههایشان قطع شود.
گلوبز تشریح کرد که متمم بودجه شامل اضافه شدن ۳۰ میلیارد شکل است که ۱۷ میلیارد آن برای پوشش هزینههای نظامی استفاده میشود و ۱۳.۵ میلیارد شکل آن صرف هزینههای غیرنظامی ناشی از جنگ میشود، مثل کمکهایی که به خانوادههای گریخته از مناطق جنگ اختصاص مییابد.
رسانههای رژیم صهیونیستی معتقدند، زیانهای مالی این رژیم فشار زیادی بر تصمیم کابینه نتانیاهو برای ادامه جنگ و طولانیتر شدن آن وارد کرده است، بخصوص که عملیات نظامی هنوز نتوانسته به به هیچ کدام از اهداف خود دست یابد و مبادله محدود اسرا هم نتیجه مذاکره و نه جنگ بوده است.
وزارت دارایی رژیم صهیونیستی روز دوشنبه گذشته هزینه اولیه جنگ غزه را ۱۹۱ شِکِل (۵۱ میلیارد دلار) برآورد کرد و گفت این رقم ممکن است بسته به تحولات میدانی افزایش پیدا کند.
رسانههای عبری زبان چند روز پیش گزارش دادند زیانهایی که اقتصاد رژیم صهیونیستی در کمتر از دو ماه از شروع جنگ در نوار غزه متحمل شد، تصویری تیره و تار را در مورد عملکرد بخشهای مختلف این رژیم ترسیم میکند.
به گفته این رسانهها، در حال حاضر این خسارتهای هنگفت اقتصادی رژیم صهیونیستی، سوالهای زیادی را در مورد دوره زمانی که اقتصاد این رژیم میتواند طول بکشد تا بهبود یابد، به وجود آورده است، زیرا اثرات اقتصادی جنگ غزه از خسارات ناشی از شیوع ویروس کرونا در ۲۰۲۲ در سرزمینهای اشغالی هم فراتر رفته است.
موسسه رتبهبندی مودی هم به تازگی در گزارشی بر اساس برآوردهای وزارت دارایی اسرائیل اعلام کرد، جنگ با حماس، برای اقتصاد رژیم صهیونیستی روزانه حداقل ۲۶۹ میلیون دلار زیان به بار میآورد و پیشبینی میشود اقتصاد این رژیم سختتر از جنگهای قبلی خسارت ببیند.
بر اساس گزارش مودیز با استناد به آمارهای موسسه مطالعات امنیت ملی رژیم صهیونیستی(INSS)، در مجموع، هزینه جنگ میتواند به ۲۰۰ میلیارد شِکِل (۵۳.۵ میلیارد دلار) نزدیک به ۱۰ درصد تولیدناخالص داخلی اسرائیل برسد و این امر اقتصاد این رژیم را در آینده تهدید خواهد کرد.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ فارسماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه به هلاکت رساندن شمار زیادی از صهیونیستها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد که تاکنون بیش از ۱۶ هزار شهید برجای گذاشته است، افزون بر رنجی که بر مردم این منطقه در نتیجه تحمل گرسنگی و شرایط سخت آوارگی وارد آمده است.
پایان پیام/